Från bäst till sämst i Fagersta på åtta år borde leda till självrannsakan

INSÄNDARE

Är ”hemma” i mitt kära Fagersta i påsk för att hälsa på min gamla mor och hon berättar att äldreomsorgen gått från att ha varit en av Sveriges bästa (då Stig Henriksson och Teemu Sulin hade ansvaret) till att hamna i bottenskiktet under Marino Wallstens och Niklas Bergströms ansvar.

Vad spelar det för roll att de sistnämnda byggt för hundratals miljoner av Fagerstabornas ihoparbetade pengar när de inte klarat av det mest grundläggande som att värna om våra gamla och se till att skolan klarar sitt uppdrag att ge ungdomarna behörighet till gymnasiet?

Det är riktigt ledsamt att läsa överallt hur mitt trots allt kära Fagersta numera placerar sig längst ned i alla undersökningar från att ha varit ett föredöme på att sköta ekonomin och äldreomsorgen.

Som grundligt fostrad i arbetarrörelsen med en arbetarpappa på bruket och lågavlönad mamma i omsorgen där vi inte hade det då så fett alla gånger och semestrade i tält är jag grundligt besviken på hur dessa herrar lyckats misshushålla med pengarna som Fagerstaborna arbetat ihop och det är tur att Västmanlänningarna satte stopp för S planer att Wallsten skulle få bli ansvarig inom sjukvården i Västmanland (vad har partiet för valberedare?), kan ligga sömnlös av blotta tanken.

Det inger hopp att Märta Sjöström än så länge verkar vara klok nog att leva i verkligheten och lyssna på alla, och det normala vore att Niklas Bergström ställer sin plats till förfogande efter alla misslyckanden men för en del verkar makten och pengarna den medför betyda allt.

Grundligt besviken 60-talist

%d