Ätstörningar har ingen åldersgräns

INSÄNDARE

Inom Region Västmanland ska alla västmanlänningar känna sig trygga med att alla erbjuds en god och sammanhållen vård. Det gäller även patienter över 35 år som lider av ätstörningar.

Fram till nu har det funnits en övre åldersgräns till ätstörningsenheten där den samlade och mest erfarna kunskapen finns, och patienter över 35 år har hänvisats till vuxenpsykiatrin med motivering om samsjuklighet utan att en faktisk bedömning av tillstånd har gjorts.

Patienter över 35 år har under tidigare decennium under socialdemokratiskt styre inte fått en bedömning om samsjuklighet ens existerar, utan har endast på grund av ålder nekats eventuell möjlighet till vår yttersta specialistvård i länet.

Styrande moderater, kristdemokrater och liberaler har i Region Västmanland varit fast beslutna om att detta behöver förändras och nu är förändringen här. Regionen haravskaffat 35-årsgränsen för ätstörningsvård hos ätstörningsenheten i Västmanland. Resultatet av att öppna upp ätstörningsenheten för alla åldersgrupper är att man får en samlad ätstörningsvård med förstärkt kompetens och erfarenhet inom området, samtidigt som en sammanhållen vårdkedja värnas.

Ätstörningar har ingen åldersgräns, och styret i Region Västmanland värnar västmanlänningarnas möjlighet till den bästa vården.

Stephanie Bruksgård, regionråd, M

Lina Eriksson, regionråd, L

Malin Gabrielsson, regionråd, KD

%d bloggare gillar detta: