Skatteverket varnar för bedragare när återbäringen kommer

Skatteåterbäringen är på väg. Drygt tre miljoner personer får dela på en rekordstor återbäring i april, drygt 27 miljarder kronor. Pengarna betalas ut 5 – 6 april till de som godkänt digitalt utan ändringar eller tillägg senast den 30 mars och som har anmält bankkonto till Skatteverket.

– Vi vill också passa på att varna för bedragare som tyvärr alltid är i farten när skatteåterbäringen kommer, säger Monica Rönnberg. Var vaksam på bluffmejl och bluff-sms, klicka inte på okända länkar och logga inte in på din bank på uppmaning av någon annan. Skatteverket efterfrågar aldrig kontouppgifter per telefon, mejl eller sms, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås.

Det finns personer som ska få tillbaka på skatten och har anmält konto, men som trots det inte får någon utbetalning. Det kan exempelvis bero på skulder hos Kronofogden eller på att återbäringen är lägre än 100 kronor och då står kvar på skattekontot.

Den som ska få återbäring men gjort ändringar eller tillägg, deklarerat på papper eller efter den 30 mars kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

%d bloggare gillar detta: