Fanns det inte en tanke i toppen på att det kunde bli sämre tider?

INSÄNDARE

Efter att ha spenderat som pojken med guldbyxorna slår man nu till bromsarna så det gnisslar i Fagersta. Det är då för väl att tråkigheterna från 90-talet inte hann upprepa sig helt även om skulden snart är uppe i 400 miljoner.

Hörde en Fagerstabo på radio P4 idag som tyckte att det byggts för mycket och det är han inte ensam om. Var det ens nödvändigt att bygga ut både Alfaskolan och Per-Ols när befolkningen är flera tusen personer mindre än då skolorna byggdes? Var det nödvändigt med ett storkök som blev svindyrt och sorgligt nog ändå är ett fuskbygge?

Det var inte längesen som förra kommunalrådet sa att kommunen skulle behålla en ”hög investeringstakt” och framför allt satsa på att bli en stor aktör på bostadsmarknaden. Det fatala misstaget från förr då S styrde var nära att upprepas om inte SD och V lyckats sätta stopp för det med stöd av kommunallagen.

Fanns det ingen i uppe i toppen som kunde ana att det skulle komma sämre tider, som det alltid gör? Fanns det ingen som förstod att det skulle kosta skjortan att renovera både höghusen på Norbergsvägen och alla dessa nedgångna hyreshus på Hantverksvägen samtidigt som efterfrågan på hyresrätter är svag i Fagersta enligt kommunens egen expert?!

Tocken En

%d bloggare gillar detta: