Plinga gärna när du åker förbi på elsparkcykeln!

INSÄNDARE

Jag har köpt mig en hund, en Riesenschnauzer som är 2,5 år gammal. Hon fick flytta hem till mig då hon inte kunde bo kvar i sin förra familj av olika skäl. Själva rasen känner jag till, jag har haft några i mitt liv, men just denna flicka känner jag inte riktigt än.

Vi håller på att lära känna varandra och enligt mig är promenader ett bra sätt att göra det på. Vi går på alla möjliga ställen varje dag för jag vill se hur hon reagerar i olika miljöer. Vi går cirka 3 timmar varje dag och det går för det mesta bra, men det är nu det där orden MEN kommer in.

Rätt som det är kommer det en elsparkcykel svischande förbi oss i hög fart på trottoaren och det är väldigt nära att både jag och hunden blir påkörda. Lika med cyklister, en del kör väldigt sakta förbi oss och det tackar jag för, men en del trampar på i hög fart utan att använda ringklockan.

Har du ingen ringklocka på din cykel? Om du har det ber jag dig att plinga till på den när du närmar dig oss så vi hinner flytta på oss. Hur är det med elsparkcyklar, finns det ringklocka på dem? Jag vet inte, men om det gör det, snälla tala om att du är på väg mot oss så slipper vi kanske en olycka, du kan också slå dig om vi står i vägen för din framfart. Sen har jag för mig att det inte är tillåtet att köra elsparkcyklar på trottoarer. Om du åker fast får du böta 500 kronor och en prick i registret. Det kanske är något att tänka på?

Nu hoppas vi på många fina promenader och att få höra ett pling när du närmar dig oss så vi slipper bli påkörda 😊 Hälsar Ankie och Ezka

%d bloggare gillar detta: