Per-Ols vände och vann returmötet mot Örebro

Det blir en tredje och avgörande kvalmatch efter att Per-Ols IBF vänt ett underläge med 1-3 till seger i söndagskvällens returmöte på bortaplan mot Örebro SK med 7-6 (1-3, 3-0, 2-3, 1-0) efter förlängning.

Emil Reijonen gav Per-Ols ledningen i den sjunde spelminuten men i periodens andra hälft var det bara Örebro som lyckades träffa nätet och tog ledningen med 3-1.

Drygt åtta minuter in i den andra reducerade Linus Persson och fem minuter senare satte Wilmer Parkatti kvitteringen. Med drygt fyra minuter kvar av andra perioden kunde Emil Reijonen ge Per-Ols en välförtjänt ledning med 4-3.

Efter andra pausvilan fortsatte Per-Ols offensiven och efter bara en halv minut ökade Daniel Snickars på ledningen till 5-3. Men några minuter senare reducerade hemmalaget. 12.34 kunde Julius Wallin lugna de ditresta Per-Olsfansen tillfälligt med att göra 6-4, men med en halv minut kvar reducerade åter Örebro och med bara en sekund kvar av ordinarie tid kvitterade hemmalaget. Tre minuter in i förlängningen säkrade Andreas Liljeqvist Per-Ols seger.

– Vi gjorde en heroisk insats och malde sönder dem på i stort sett två kedjor hela matchen, säger tränaren Pasi Leinonen.

Nu väntar en gastkramande tredje och avgörande match mellan de båda lagen i Fagerstahallen på långfredagen.

%d bloggare gillar detta: