En textrobot är inte att lita på

Många var angelägna på söndagskvällen att få veta hur det gått i den andra matchen mellan Per-Ols och Örebro i slutspelet till division 1. De som bara läste FP:s robotreferat blev nedslagna av rapporten om förlust. Men den är felaktig.

– Jag fick ett mess efter matchen om att de ville ha en kommentar till förlusten. Klart att man blir förbannad när vi nyss svarat för en heroisk insats, säger tränaren Pasi Leinonen som hoppas på 800 åskådare vid den tredje och avgörande matchen på fredag i Fagerstahallen.

Eftersom textroboten även var engagerad av den stora tidningen NA i Örebro blev det jubel hos närkingarnas supportrar som trodde att deras lag tagit två segrar i rad och var vidare i kvalet.

”Per-Ols räckte inte till på bortaplan i andra matchen mot Örebro SK IBK i division 2 Västmanland/Örebro slutspel herr i innebandy. Matchen slutade 6–6, vilket gav oavgjort resultat totalt efter två matcher. Örebro SK IBK avgjorde till slut den dramatiska matchen i förlängningen”, berättar tidningarna som båda ingår i Bonnier News Local och ser sportreferat skrivna av robotar som ett bra alternativ.

Hos Per-Ols mottogs inte de båda tidningarnas rapport särskilt väl. Hemma satt en del supportrar och läste att de förlorat. De som istället gick in på FN kunde redan en minut efter slutsignalen läsa ett refererat med rätt siffror, att Per-Ols vunnit den viktiga matchen efter förlängning.

– Anledningen till att FN över huvudtaget tar upp detta är att sportreferatet från den viktiga matchen är skrivet av den hyllade textroboten. Särskilt inom sporten är det viktigt att rätt sifferfakta redovisas för trovärdighetens skull, säger Ola Wahlsten, ansvarig utgivare.

%d bloggare gillar detta: