Alma startar moderata ungdomsförbundet i Fagersta

Alma Wallén är i färd med att starta upp Moderata ungdomsförbundet i Fagersta. Det är första gången någonsin som föreningen etableras i kommunen.

– Ett moderat ungdomsförbund har aldrig funnits tidigare i Fagersta. Jag vill inkludera hela Västmanland och speciellt Fagersta. Jag håller på att försöka komma in på skolor här för att träffa nya eventuella medlemmar. Jag gör detta för att unga är vår framtid, det finns gömda talanger överallt, säger Alma till FN.

Alma kunde inte stå med på partiets lista till kommunalvalet i höstas eftersom hon fortfarande inte är myndig, men snart fyller hon 18 år och kan då väljas in i nämnder och styrelser. För Moderaterna i Fagersta är hon ett mycket välkommet tillskott då partier rent allmänt behöver ha in yngre krafter.

– Jag hoppas att Fagersta ska bli en tryggare plats och jag kommer skriva motioner angående Bussarna i fagersta bland annat.

Den 14:e maj håller MUF i Fagersta sitt första årsmöte, på Sveasalongen.

Den här intervjun gjorde FN med Alma Wallén för ett år sedan då hon valdes in i Moderaternas styrelse i Fagersta:

%d bloggare gillar detta: