Svarta fläcken flyttas till Fagerstas kommunhus

Som en eftergift till Fagerstabornas missnöje med asfalteringen av Vilhelminaparken kommer Svarta fläcken att flyttas till gräsmattan framför kommunhuset. Därmed hoppas de ansvariga att det är slutgnällt.

– Vi har hört och läst till leda om folks gnäll om detta i tre år och nu är måttet rågat för oss. Vi behöver arbetsro och flyttar Svarta fläcken dit folk har vett och förstånd att uppskatta den, säger en talesperson för Fagersta kommun.

Asfalteringen har kritiserats hårt av allmänheten för att ha förstört den fina Vilhelminaparken men det var först efter Socialdemokraternas stora nederlag i valet som de tog till orda om kostnaden på 300 000 kronor för att ta bort vattenspegeln. Då skyllde de plötsligt på NVK, som också har fönstren i kommunhuset mot den stora gräsmattan och nu ska få glädjas åt skapelsen, i folkmun även kallad S-fläcken.

– Hur man än vänder sig så har man arslet bak, som förra kommunalrådet så fyndigt sa i den andra lokaltidningen och det har han faktiskt helt rätt i. Det har vi tagit fasta på när vi nu försöker vända det framåt och asfaltera framför kommunhuset istället. Vi tror att det blir riktigt fint om vi ställer ut ett par bänkar att sitta på och slipper se helt värdelösa robotgräsklippare som NVK köpt in och bara stör med att de står stilla och surrar på när vi vill fika i lugn och ro ute halv tio och halv tre, säger Fagersta kommuns talesman och tillägger:

– Vi vill alltid göra det bästa för våra invånare men om det inte går hem så är vi beredda att ändra oss. Nu är det nytt styre och folk har röstat på SD, som vill ha bort Svarta fläcken från parken. Då är det inte mer än rätt att vi flyttar den hit till kommunhuset så kanske det blir tyst på alla jävla gnällspikar på Fagersta Nyheter.

Arbetet ska påbörjas så fort som tjälen gått ur marken och målet är att det ska ske miljövänligt med att asfalten återvinns. Våryran påverkas inte eftersom man kan lägga ut plywoodskivor där öltältet ska vara, även om det hör till att trampa omkring i lite lera i sådana sammanhang.

%d bloggare gillar detta: