Våryran ska vara trygg och med mycket glädje

”Ambitionen är att Våryran ska vara ett tryggt och välbesökt arrangemang för alla, med mycket glädje och inspiration – en Våryra som skapar stolthet hos Fagerstabon!”

Det framhåller Våryrans ansvariga efter kritiken mot att Sofie Svensson & Dom Där avbokades på grund av deras texter om alkohol. Det fanns dock inget färdigt kontrakt skrivet så något formellt fel har inte begåtts.

Arbetsgruppen består av representanter från handlarföreningen Fagersta i fokus, näringsliv- och turism, samt social hållbarhet vid Fagersta kommun.

”Våryran arrangeras utan vinstintresse där alla ska vara välkomna. Tack vare det stöd som fås av kommunen, statliga medel och det lokala näringslivet så kan vi erbjuda en Våryra som är öppen för alla, utan inhägnande stängsel och entréavgifter”, påpekar de.

Förra årets yra blev en succé med en blandning av schlager och hårdrock och efter att ha samlat in förslag på artister har arbetsgruppen kollat upp vilka som är lediga och till vilket pris. Artister som gillas av en bred publik är prioriterade, men även de med lokal förankring. Ungdomsartister och aktiviteter på Våryran finansieras bland annat av statliga pengar som kommunen fått för att genomföra alkohol- och drogfria aktiviteter på olika riskhelger som till exempel Våryran.

”När vi vet vilka artister som är möjliga att boka så gör vi en grundlig genomgång på alla aktuella artister kring vilket budskap de står för. Vi lägger ett pussel för att få ett så brett program som möjligt för att det ska passa så många som möjligt. Programmet måste även passa budgeten”, säger arrangörerna.

%d bloggare gillar detta: