Smedjebacken bjuder högstadieelever på energimål

Nu erbjuder Smedjebackens kommun alla högstadieelever möjligheten att fylla på energidepåerna mellan måltiderna i projektet Ladda upp!

Projektet är ett initiativ från kommunens kostenhet och bygger på att man genom egen svinnhantering och miljösmart samverkan med lokala matvarubutiker tillagar små mål av råvaror som blivit över. Energimålen serveras sedan i skolrestaurangen under eftermiddagen.

Mellan 3 april – 2 juni kommer man under eftermiddagarna på prov att erbjuda små energimål i skolrestaurangen som kan bestå av exempelvis fröknäck, smoothies, energishots, overnight oat, eller chiapudding. Tillgången på råvaror styr utbudet.

”Det här är perfekt för de elever som behöver lite extra energipåfyllning efter lunch för att orka med skoldagen och må bra”, säger Smedjebackens kommun i ett pressmeddelande.

 

%d