En stor eloge till kyrkan i Fagersta för musiken

INSÄNDARE

Från att Fagersta förut ha varit en musikstad med stort utbud anordnas det väldigt sällan något som folk kan gå ut och lyssna på. Därför är det på sin plats med en stor eloge till Västanfors församling som arrangerar konserter, helt gratis dessutom.

Förr var det Folkets park som stod för musiken och efter det kom Rockborgen. Fagersta hade även Green Man där både större band utifrån och lokala förmågor spelade, men sedan flera år är det rätt dött på musikfronten. Det enda man hör är dunket från Epatraktorerna som kör runt och spelar musik som inte alltid gillas av moralens väktare.

Vi kan därför vara extra tacksamma för att kyrkan är aktiv på musikområdet och förutom konserter med de duktiga körerna även tar hit skickliga musiker utifrån inte minst på Musik i sommarkväll i Västervåla.

En tacksam Fagerstabo och musikälskare

%d bloggare gillar detta: