Våryrans avbokning av Sofie & Dom Där har blivit en riksnyhet

Våryrans avbokning av Sofie Svensson & Dom Där har nu spridit sig till riksnivå efter att TV4 tog upp det i Efter fem på söndagen, där det beskrevs som ”raserirespons” i Fagersta över beslutet.

TV-programmet Efter fems programledare kopplade upp tre redaktörer ute i landet som fick uttala sig om Våryrans beslut att avboka det populära bandet med hänvisning till att de sjunger om alkohol.

”De flesta artister har någon låt som handlar om alkohol”, sa VLT:s nöjesredaktör William Holm, som var med eftersom bandet kommer från Västerås. Programledaren frågade hur reaktionerna varit i Fagersta och om detta är moralpanik.

”Ja, det är raserirespons på det här skulle jag vilja säga. Det är mycket snack om moralpanik och det kan man faktiskt ha förståelse för. Med epadunk-mått mätt så är det ett ganska milt band”, sa Holm och fick medhåll av redaktörerna på Corren i Linköping och Värmlands Folkblad i Karlstad att det finns betydligt grövre texter i svensk populärmusik.

%d bloggare gillar detta: