Facket föreslår bussturer till Fårbo, Uggelbo och Paradiset

Facket Kommunal vill att Fagerstalinjen utökas till industriområdet vid Hyttbäcken och Fårbo. Det framgår av det brev som skickats till Fagersta kommun med anledning den behandling som chaufförerna utsätts för inne i stan.

I brevet från Kommunals företrädare inom busstrafiken i Fagersta, där situationen på bussarna beskrivs som ohållbar, tar de även upp avsaknaden av bussförbindelser till fabriksområdet med Seco Tools, Epiroc och Fårbo där en stor del av Fagerstaborna arbetar.

De vill också att linjen leds om så att flera delar av Fagersta kan nyttja bussen och konstaterar att exempelvis Paradiset och Uggelbo saknar förbindelser. Det är något som har efterlysts länge i debatten eftersom det är långt till centralstationen, där Kommunal även vill ha ordning på trafiken vid hållplatsen utanför stationen.

”Tidigare var det parkering där, vilket folk tror att det fortfarande är. Näst intill dagligen tvingas vi stanna mitt i vägen för att släppa av och ta på passagerare. När ska kommunen markera på gatan ordentligt om parkeringsförbud?”, frågar fackets representanter i brevet till Fagersta kommun.

%d bloggare gillar detta: