Seger för Per-Ols i sista seriematchen

Per-Ols vann den sista matchen i innebandyns division 2 mot Kumla IBK med 11-10 (4-2, 5-3, 2-5) hemma i Fagerstahallen efter en jämn kamp. Nu väntar kval till ettan för seriesegrarna från Fagersta.

Per-Ols tog tidigt kommandot och ledde med 4-0 redan efter fem minuter efter fullträffar av Oscar Abrahamsson, Emil Reijonen, 2 och Jonas Fjellman. Efter två reduceringsmål slutade första perioden med ledning med 4-2.

I den andra gick gästerna fram till oavgjort, men Julius Wallin och Noa Kempe gav hemmalaget ett nytt övertag med 6-4. Efter reducering när halva matchen gått var det ovisst om hur det skulle sluta, men med tre snabba mål av Julius Wallin, Linus Persson och Wilmer Parkatti gick Per-Ols till den sista pausvilan med 9-5.

Det var dock för tidigt att andas ut. Kumla gjorde tre mål och plötsligt hade Per-Ols bara ett måls ledning. Oscar Abrahamsson ökade på den till 10-8 men än en gång reducerade gästerna och spänningen höll i sig tills Wilmer Parkatti satte 11-9 med drygt en minut kvar. 14 sekunder före slutet reducerade Kumla åter, men Per-Ola höll emot och ökade på ledningen till 11-9 med drygt en minut kvar. 14 sekunder före full tid fastställde Kumla slutresultatet till 11-10.

%d bloggare gillar detta: