Hugo Carlberg högst upp på pallen i Anderslöv

Hugo Carlberg från Fagersta MK var kartläsare när Janne Westlund körde in som etta i Anderslöv i Skåne vid gruspremiären på lördagen.

Det var en deltävling i Bilsport RallyCup som totalt lockade 123 ekipage till start. Tävlingen avgjordes på åtta specialsträckor, tre sträckor som kördes två gånger, samt två unika sträckor. SS-längd cirka 39km. Totallängden var cirka 83 kilometer.

Janne Westlunds Opel Ascona A Crossflow körde i klass 5 A-B-C-förare: Appendix K. upp till -1975 & Max 74. Det blev seger i klassen med hela 4 minuter och 30 sekunder.

”Janne hade full kontroll på manövreringen av bilen och jag lyckades hålla kartan i styr. Tillsammans lyckades vi lotsa oss runt 8 specialsträckor på ca 4 mil ute på allt ifrån öppna skånska slätter till djupa bokskogar. Samarbetet räckte till en klass-seger med marginal på en bra bit över 4 minuter och även en 15:e plats totalt i tävlingen. Vi är mycket glada och nöjda. Nu är jag ytterligare många erfarenheter rikare”, säger Hugo till hemsidan.

%d bloggare gillar detta: