Vänstern i Fagersta markerade mot fel person

INSÄNDARE

Har sent om sider fått veta att Vänsterpartiet riktade misstroendet mot fel person när de röstade emot Åsa-Märta Sjöström som nytt kommunalråd, men gick med på att den som misslyckats kapitalt med att styra Fagersta fick bli ordförande för fullmäktige. Var det tacken för att de lyckades kohandla in Shiro Biranvand i presidiet?

Marino Wallsten bär som kommunalråd i Fagersta under åtta år huvudansvaret för de heltokiga affärerna med skattebetalarnas pengar och de ständiga för Fagersta kommun destruktiva bråken med oliktänkande och hans taffliga försök att frånsäga sig skulden har inte gått hem hos några andra än de mest lättmanipulerade. Hans bortförklaring att valfiaskot i Fagersta berodde på invandringen går till historien i nivå med Donald Trumps omdömeslösa påståenden.

Bland de värsta ekonomiska tokigheterna här i Fagersta finns köpet och sedan försäljningen av brukskontoret med resultatet att det blev mycket högre hyror än utlovat, de öde höghusen på Norbergsvägen som står och tickar miljoner, köpet av Norrbygården för att bygga om den till äldreboende men istället revs, noll koll på hur simhallen renoverades för pengar som inte fanns, ett mer än dubbelt så dyrt storkök som planerat men som det fortfarande är problem med och som lök på laxen en felkalkylering på 67 miljoner i förra årets budget.

Visst har Å-M Sjöström funnits med i bakgrunden men det är Wallsten som hållt i taktpinnen och som mörkade den önskade affären med de risiga husen på Hantverksvägen så länge han kunde för Vänstern och SD. Det var otaktiskt och klumpigt agerat och ledde till bakslaget i fullmäktige, bara det agerandet borde ha tänt en stark varningslampa hos Vänsterns representant i valberedningen till fullmäktiges presidium.

För många år sedan sade APK:s Valter Johansson och Pirkko Heikkinen nej till S kandidat som ordförande i fullmäktige och tvingade fram en annan mer lämpad person (Gunnar Stenås) och när V tog över makten efter S 1998 valde de moderaten Bertil Haase till ordförande, något som han skötte väldigt bra.

Det hade verkligen varit befogat att valt någon från M som gick framåt i valet eller någon yngre obelastad socialdemokrat som den sympatiska Birgitta Johansson istället för ett menlöst ja till en föredetting som Fagerstas väljare visade sitt tydliga missnöje med i valet.

Britt-Marie, länge trogen sosse men inte numera

%d bloggare gillar detta: