Snabb deklaration ger pengarna tillbaka före påsk

Den som inte ska göra några ändringar eller tillägg i sin deklaration och godkänner den senast den 30 mars kan få sin skatteåterbäring redan i början av april.

Skatteverket betalar ut skatteåterbäring redan i april till de som deklarerar digitalt senast 30 mars och som bara behöver godkänna de redan förifyllda uppgifterna i deklarationen. Omkring 132 000 Västmanlänningar kan förvänta sig att pengarna då betalas ut den 5 och 6 april, före påskhelgen.

– Det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter i deklarationen är korrekta. Är någon uppgift fel kontakta uppgiftslämnaren snarast så rätt uppgift skickas till Skatteverket från till exempel en arbetsgivare, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås.

Det går att godkänna sin deklaration genom att sms:a, ringa eller använda Skatteverkets e-tjänst eller app.

– Den som inte har skaffat en digital brevlåda får sin deklaration på papper men kan använda koderna på den, eller e-legitimation, för att godkänna deklarationen digitalt, antingen i appen, e-tjänsten, via sms eller telefon, säger Monica Rönnberg.

Pappersdeklarationen skickas ut under perioden 15 mars till 15 april. För att få en automatisk utbetalning av skatteåterbäringen behöver ett bankkonto vara anmält till Skatteverket. Det är omkring 15 000 personer bosatta i Västmanland som inte har anmält ett konto. Om det inte redan finns, kan det anmälas samtidigt som deklarationen görs.

Den som har ändringar eller tillägg i sin deklaration eller postar sin pappersdeklaration, får i de flesta fall sin skatteåterbäring i juni. Undantag är de deklarationer som Skatteverket behöver kontrollera närmare. Då betalas skatteåterbäringen ut när granskningen är klar.

%d bloggare gillar detta: