Nya välkomstskyltarna firas med korv och kaffe

Efter många turer i det kommunala maskineriet är de digitala infartsskyltarna nu på plats vid Kopängen och Brandbo. På måndag vid lunchtid invigs de med att Fagersta kommun bjuder på korv med bröd och kaffe.

Den ena skylten är placerad efter väg 66, cirka 500 meter norr om vägen till Brandbo och den andra vid Kopängen nära Eskiln. Det finns beslut om en tredje infartsskylt längs väg 69 från Norberg, men det har tagit längre tid att hitta en godkänd placering för den. Totalt blir kostnaden drygt två miljoner för de tre skyltarna.

Syftet med skyltarna är att visa budskap som marknadsför Fagersta som en attraktiv plats att bo, leva, uppleva och verka i. Med bilder och budskap vill man visa upp evenemang som sker, samtidigt som skyltarna ska stärka Fagerstas attraktivitet och varumärke med tydliga och välkomnande entréer till Fagersta. Detta är även en av strategierna i Vision 2030. När behov finns kan skyltarna även användas för samhälls- och krisinformation.

– Bilister som passerar kommungränsen kommer att uppmärksammas på vad som händer i Fagersta. Det kommer att bli ett stort lyft och förhoppningsvis ska informationen på infartsskyltarna väcka intresse för människor, både Fagerstabor och förbipasserande, att utforska vad Fagersta har att erbjuda, säger kommunalrådet Åsa-Märta Sjöström i ett pressmeddelande.

– Äntligen, efter en lång resa, har vi fått de digitala infartsskyltarna! Nu har vi ytterligare en kanal för att kunna välkomna besökare till Fagersta och visa vad som händer och vad som finns att göra. Vi kan locka en och annan att svänga in i centrum och kanske få dem att stanna lite längre när de få se möjligheterna och får information om de olika besöksmålen, säger Tobias Back, näringslivs- och turismchef.

%d bloggare gillar detta: