Filip Johansson firade födelsedagen med viktig seger

Fagerstafostrade Filip Johansson firade sin 23-årsdag på torsdagen med att se till att hans Frölunda vann den fjärde matchen i SM-slutspelet mot Färjestad.

Det är jämnt mellan de båda topplagen med varsin före detta FAIK-spelare – Filip Johansson i Frölunda och Lucas Forsell i Färjestad.

19-årige Lucas Forsell låg bakom samtliga tre mål när hans Färjestad besegrade Frölunda med 3-2 i den första av kvartsfinalerna till SM. Två gjorde han själv och ett passade han till. Efter det har lagen mötts tre gånger till och inför torsdagskvällens drabbning ledde Färjestad med 2-1 i vunna matcher.

Men nu var det Frölundas tur att briljera. Inför drygt 12 000 åskådare i Scandinavium vann hemmalaget med hela 5-0. Filip Johansson svarade för ett mål och två assists. Därmed står det 2–2 i matcher mellan Frölunda och Färjestad inför femte mötet i Karlstad på lördag.

Se mer här:

https://www.shl.se/article/r2ggalfle-403dd/view

%d bloggare gillar detta: