Eldsjälar arrangerar musikgala i Fagersta för Ukrainas barn

– Låt oss försöka dra ett strå till stacken och genom musiken göra lite nytta för barnen i Ukraina, resonerade några eldsjälar i Fagerstas musikliv. Och det gick snabbt från tanke till ord och handling. På långfredagen arrangeras musikgalan Hela Folkets Hus Gungar, där alla intäkter går till barnen i Ukraina.

Allt arbete med Hela Folkets Hus Gungar sker ideellt och artisterna spelar och sjunger utan ersättning. Alla intäkter skickas via Radiohjälpen vidare för att hjälpa nödlidande barn i det krigshärjade Ukraina.

– Det kommer att bjudas väldigt varierad och kul musik från tidig eftermiddag till en bit inpå kvällen” påpekar Eigil Nielsen, en av arrangörerna och välkänd musiker i Fagersta sedan många år.

– Vi har fått ihop åtta akter som förhoppningsvis ska tillfredställa många smakriktningar. Det handlar om rock, blues, folkrock och rapmusik – för att nämna några”, säger en annan i arrangörsteamet, Leyla Chabbani.

– Vi hoppas att folk är givmilda för en god sak och istället för inträde, som alltså är gratis, kan tänka sig att swisha en slant man tycker sig ha råd med, säger Nils-Åke Andersson, arrangör tillika sångare i Boomers Blues Band med musiker från Dalarna och Västmanland, ett av de band som uppträder för Ukrainas barn i Folkets Hus i Fagersta.

Här är länken till Radiohjälpen:

https://bossan.radiohjalpen.se/hela-folkets-hus-gungar-ideell-foerening?fbclid=IwAR102pqRPb0AtftNcIbD48ysJ4EI5fwdM8k2j3XOhKW4BmtkFXvYdZaLUks

%d