Våryran avbokar Sofie Svensson & Dom Där på grund av grova texter

Det populära bandet Sofie Svensson & Dom Där kommer inte att framträda på årets Våryra i Fagersta. Orsaken är att arrangörerna Fagersta i fokus och kommunen anser att en del av deras texter inte passar ihop med värdegrunden för stadsfesten.

Sofie Svensson & Dom Där hade ett succéår i fjol. Gruppen har släppt musik sedan 2017, men det stora genombrottet kom i somras med låten ”Bubbel på balkongen” som nådde andra plats på Spotify Top 50 Sweden och är nominerad till en Grammis. I dag har låten gått tre gånger platina och har streamats närmare 30 miljoner gånger enbart på Spotify.

Gruppens framträdanden brukar locka stor publik och meningen var att de skulle vara ett av dragplåstren med sin EPA-dunk vid Våryran i Fagersta centrum om två månader. Bokningen var klar men har annullerats av arrangörerna, till stor förvåning och besvikelse för både bandet och de som vill se dem live i Fagersta.

Så här skriver bandet på sin Facebooksida:

”Lystring Fagersta‼️
Spelningen i Fagersta den 19:e maj på Våryran verkar tyvärr inte längre bli av. Kommunen har nu sagt att våra texter är för grova och vill därför ställa in. Detta är verkligen så tråkigt då vi aldrig har stött på detta innan samt att vår publik är bred och åldersspannet är stort!
Vi hade verkligen sett fram emot att möta våran yngre publik som vanligtvis inte har möjlighet att komma på våra spelningar då åldersgränsen oftast är 18 år och uppåt. ❤️🙏🏻”

– Våryran är en familjefest där en stor del är att skapa en bra värdegrund med ett bra passande familjeprogram. I fjol hade vi Blåsa grönt för ungdomar, det är något som vi vill främja och då blir det här tvärt emot. Vi lägger ingen värdering i någons texter men vill bygga värdegrund som vi står för, säger Anders Ericsson i Fagersta i fokus till Fagersta Nyheter.

%d bloggare gillar detta: