Åsa Eriksson tröttar ut med sitt enkelspåriga bidragstjat

INSÄNDARE

Medan hennes välutbildade partiledare Magdalena Andersson klokt nog intagit en ganska lågmäld attityd i ett läge då svensk ekonomi befinner sig i ett mycket allvarligt läge, dundrar socialdemokraten Åsa Eriksson i Norberg på så det osar om det.

Magdalena Andersson är smart nog att förstå att det inte är regeringens fel att det är skyhög inflation och en begynnande lågkonjuktur, medan Åsa Eriksson domderar och kräver åtgärder som skulle kunna förvärra läget ännu mer, för att få röster från ensamstående mammor. Men inte ett ord om alla pappor som sliter hårt för att det ska gå runt.

Eriksson är skolad inom den S-falang som har sin bakgrund i den offentliga sektorn och tror att bidrag är lösningen på problemen. Hon tjatar om samma sak dag ut och dag in så att till och med dom mest okritiska anhängarna börjat tröttna på att trycka likes. Men aldrig något om att det ska löna sig att offra åratal på att utbilda sig och leva mer än snålt och sedan ha stora studieskulder resten av arbetslivet, det är bara dom som inte velat utbilda sig som ska gynnas med bidrag från skattepengar.

Höjt barnbidrag är fel väg att gå eftersom det även skulle gynna många höginkomsttagare som inte behöver det. Har man inte som Norbergare mat på bordet ska man gå till kommunen och begära försörjningsstöd. Det är dom väldigt generösa med i vår grannkommun Fagersta där stora familjer har barnbidrag så det räcker. Det är bara att åka över och gå in på Lidl och se hur det handlas.

Norbergare som tröttnat

%d bloggare gillar detta: