Hovrätten fastställer straffet på tre år för man som bar på laddat hagelgevär

Den 34-årige man som dömts till tre års fängelse för grovt vapenbrott i Norberg överklagade till Svea hovrätt med begäran om att få ett lägre straff. Men hovrätten fastställer tingsrättens dom.

Mannen bar på en väska med ett avsågat bockhagelgevär av märket Winchester, laddat med två skarpa hagelpatroner i kaliber 12/70 mm, den 22 november 2022 vid ICA i Norberg. Han greps, anhölls och häktades.

Åklagaren bedömde brottet som grovt eftersom vapnet innehafts på allmän plats och varit av särskild farlig beskaffenhet eftersom två pipor och kolv har kapats av och det därmed är lättare att bära med sig och dölja, samt att 34-åringen var narkotikapåverkad.

Tingsrätten instämde med åklagaren, vilket nu även hovrätten gjort. I domen ingår två fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivförbudslagen. Mannen ska kvarstanna i häktet tills straffet ska avtjänas.

%d bloggare gillar detta: