Fjärde idrottsplanen placeras vid Risbroskolan

Den fjärde och sista planerade arenan för spontanidrott kommer att placeras på grönområdet vid Risbroskolan. Det står i praktiken klart sedan ett enigt välfärd- och serviceutskott sagt ja till den platsen.

Välfärd och service har lämnat in ett förslag om placering och utformning av näridrottsplatsen. De konstaterar att området ligger i anslutning till Risbroskolan, Fagersta fritidsgård samt Fagerstahallen och Risbrohallen. Det nyttjas idag främst för idrottslektioner, spontant fotbollsspelande, discgolfspelande och annan spontan aktivitet.

Ingen organiserad idrott förekommer regelbundet på området, som bedöms lämpligt utifrån flera aspekter, såsom närheten till skola, fritidsgård, bostadsområden och nära anslutning till gång- och cykelbanor.
Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning har meddelat att området kan göras till en näridrottsplats enligt befintlig detaljplan. Formellt beslut tas av kommunstyrelsen.

Nedan allroundplanerna i Uggelbo, Kolarbyn och Paradiset.

%d bloggare gillar detta: