Dags att bestämma plats för Fagerstas fjärde plan för spontanidrott

I dag ska frågan om var Fagerstas fjärde plan för spontanidrott upp på politikernas bord. Mycket talar för att den hamnar på gräsplanen vid Risbroskolan.

Satsningen på allaktivitetsplaner, som Fagersta kommun väljer att kalla dem, började efter en studieresa till Avesta för sju år sedan, där politikerna med egna ögon fick se sådana och tyckte att det var en bra idé. Den första byggdes i Kolarbyn, den andra vid Paradiset och den tredje stod klar på grusplanen i Uggelbo i höstas.

Nu är det dags att ta ställning till var den sista ska anläggas. I dag tas placeringen upp på välfärd- och serviceutskottets sammanträde. Geografiskt sett är det centrala Fagersta som saknar en plan och där finns inte mycket ledig mark, frånsett gräsmattan utanför Risbroskolan som är offentlig plats och inte tillhör skolan. Sedan några år finns en frisbeegolfbana där. Ett alternativ är grusplanen bakom Folkets hus där Per-Ols hade en hockeyarena på 1960-talet.

Själva poängen med dessa planer är dock att de inte ska användas för organiserad idrott, eller av skolan, utan vara öppna för spontan aktivitet.

%d bloggare gillar detta: