16-årige Sam ska utvisas till Iran efter tio år i Sverige

Sam Hekmat kom med sin familj till Sverige för tio år sedan och bor nu i Skinnskatteberg. Nu har det fått beskedet att familjen ska utvisas. Leon Österberg i Norberg har startat en namninsamling för att beslutet ska ändras.

– Han har aldrig gjort något dåligt, inte hans familj heller. Det enda han vill är att utbilda sig och fortsätta leva sitt liv här, säger Leon Österberg, som arbetar i skolan i Skinnskatteberg.

I namninsamlingen berättar Sam att han och familjen flydde från Iran 2013, där hans far kämpade för att få bort diktaturen. De utsattes för flera obehagligheter innan de kunde fly landet. Om detta berättar Sam i länken nedan.

”När min far fick reda på att staten var efter honom flydde han till Turkiet och sedan till Sverige år 2012. Jag, min mor och min storasyster flydde till slut till Sverige år 2013 och efter ett och ett halvt år fick jag träffa min far igen”, skriver han och fortsätter:

”Min mor hade under tiden vi bodde i Iran också varit en aktivist och kämpat för kvinnors rättigheter vilket ledde till att staten tog fast henne tre gånger och sa att hon måste lämna över sin man annars förlorar hon barnen. Hade vi åkt tillbaka hade både min mor och far blivit hängda av staten.”

”Här har jag massor av vänner och börjat bygga upp mitt liv på nytt igen. Jag har bra betyg och går till skolan varje dag och vill utbilda mig till läkare i framtiden. Men nu har Migrationsverket gett oss avslag igen och vi har fått utvisning. Jag är bara en tonåring som har levt det mesta av mitt liv i Sverige jag minns inget om mitt hemland förutom de hemska sakerna som har hänt mig”, berättar Sam.

– Vi tänker göra en till insamling med ”Europeiska medborgarinitiativ” för att kunna få det här på en ännu större skala, säger Leon Österberg.

Här är länken namninsamlingen där du även kan läsa Sam Hekmats berättelse:

https://www.mittskifte.org/petitions/en-16-arige-sam-med-sin-familj-som-har-bott-har-i-mer-an-10-ar-som-kommer-bli-utvisad-till-iran

%d bloggare gillar detta: