Frimodig med i VSK-truppen när SM-finalen avgörs

Västerås SK är klart för SM-final i bandy på Studenternas i Uppsala efter 5–3 i den avgörande semifinalen mot mästarlaget Edsbyns IF. Västanfors finns representerat genom junioren Wilhelm Frimodig.

Frimodig följer i spåren av Västanforsfostrade spelare som Ted Andersson, 5 SM-guld, Lars Gustafsson, 4 SM-guld, Andreas Westman, 3 SM-guld, Göran Boström, 3 SM-guld, Klas Nordström, 1 SM-guld, och Sven-Erik Broberg, 1 SM-guld, uppger klubbens hemsida.

Dessutom har kvartetten Sören Boström, 3 SM-guld som tränare, Tommy Dorg, Stefan Sagström och Petter Andersson representerat mästarlaget från Västerås, som har hela 20 SM-titlar.

Wilhelm Frimodig är Västanforsspelare, men kan via ett utvecklingsavtal representera båda föreningarna. Reglerna tillåter en extra avbytare om det är en junior. Så alla elitlag sätter en junior på bänken att ha utifall det värsta händer och andra spelare blir skadade.

%d bloggare gillar detta: