Fagerstas badplatser bör anpassas för rörelsehindrade

Ann-Christine Andersson, Vänstern, vill att Fagersta kommun gör det möjligt även för rullstolsburna att ta sig ned i vattnet vid badplatserna.

”Nu går vi mot ljusare tider och snart är sommaren här. Hur ser det ut i kommunen med handikappramp för rullstolsburna och för den som behöver lite extra stöd att ta sig ner till det svalkande vattnet vid våra kommunala badplatser?”, undrar hon i en motion till fullmäktige.

”Alla har inte råd att vara i simhallen så många dagar på sommaren eller hen kanske har allergi mot klor? Vad finns det då för alternativ? Är våra badplatser handikappanpassade? Kan den som sitter i rullstol eller har svårt att röra sig av andra skäl bada på samma villkor som andra kommuninvånare i Fagersta?”

Eftersom en elektrisk rullstol eller en vardagsrullstol kanske inte är lämplig att köra ner i vattnet med, föreslår hon att det kan byggas en liten trappa bredvid en ramp så att den som vill bada själv kan avgöra vad som är bäst för att ta sig ned.

Ann-Christine Andersson föreslår att kommunen undersöker vid vilka av kommunens badplatser det är lämpligt att bygga en ramp och en trappa så att även rullstolsburna medborgare och andra med rörelseproblematik kan få tillgång till kommunala badplatser, och att detta genomförs innan sommaren.

 

%d bloggare gillar detta: