Vi kan vara tacksamma för att Lidl och Willys finns i Fagersta

INSÄNDARE

Maten tar allt mer av ens lön. Under många år hade vi Fagerstabor bara två val när det gällde matinköp på hemmaplan. Antingen gick man till Konsum, vilket arbetarrörelsens trogna gjorde, eller så gick man till ICA, som högre tjänstemän och företagare föredrog.

Känner sossar som blev så arga då Lidl fick etablera sig i Fagersta för 20 år sedan att de kallade butiken ”Stigs livs” och ansåg att Henriksson skulle ha satt stopp för det. Men Fagerstaborna tyckte det var bra med en butik som höll lägre priser fastän kvaliteten i stort sett är densamma.

Nu har vi även fått Willys och kan se folk trava ända från Kolarbyn för att storhandla och det är bara att gratulera Fagerstas näringslivsfolk som lyckades få hit dem som utmanare till Ica och Coop. Nu behöver man inte längre åka flera mil för att storhandla matvaror och spar då in även på bensin.

Tacksam flerbarnsfamilj

%d bloggare gillar detta: