Nu måste det snålas efter de senaste årens pengarullning i Fagersta

INSÄNDARE

Läser att Fagersta kommuns ledning vill ha mer kött på benen innan man satsar 1,2 miljoner kronor på den efterlängtade belysta strandpromenaden i Västanfors. Det är ett tydligt tecken på att de nu drar öronen åt sig efter en sanslös pengarullning under flera år.

Men 1,2 miljoner är en droppe i havet, bara någon tiondels procent för Fagersta kommun med en budget på runt en miljard per år och det skulle verkligen vara toppen om kommunen kunde göra något fint även för oss bor i den södra stadsdelen. Det är över 55 år sedan som fontänen byggdes (och den fungerade inte förra året) och de flesta av oss går inte längre på bandy.

Strandpromenaden vid Aspen har länge varit på tapeten och skulle höja livskvaliteten för många äldre som uppskattar att gå längs med vatten och kanske slå sig ner och ta en fika medan man tittar på solnedgången.

Ändå tvekar kommunen och skickar tillbaka frågan till NVK och vill veta om man får statsbidrag även om strandpromenaden inte görs klar i år. Förstår att kassan börjar sina efter det nyligen uppdagade underskottet förra året.

Det hade inte behövts tveka om Fagersta kommun inte gjort så urusla affärer där miljoner rullat till ingen som helst nytta under förra kommunalrådets ansvar. Ett exempel är köpet av Norrbygården för att bygga om den, men sedan ändra sig och riva för totalt 25 miljoner till ingen nytta när det hade gått bra att bygga på annan kommunal mark som inte är strandskyddad.

Ett annat exempel är att de båda höghusena på Norbergsvägen fortfarande står tomma och kostar flera miljoner per år. Bara den tid som gått sedan flytten till Brukskontoret hade räckt till fem strandpromenader istället för att betala för två ödehus.

Det är förstås bra om det nya kommunalrådet tänker efter noga innan nya projekt sätts gång, man blir bedrövad när man tänker på vad vi Fagersta- och Västanforsbor kunnat få för de pengar som slösats bort av en oansvarig herre på täppan, som kallar oss gnällspikar när vi i själva verket är patriotiska skattebetalare som sällan säger vår mening offentligt.

Bosatt söder om järnvägen

%d bloggare gillar detta: