Pengar tillbaka på skatten redan i april vid snabb deklaration

Senast på fredag får alla som tar emot Skatteverkets post digitalt sin deklaration. Totalt är det 8,3 miljoner deklarationer som skickas ut i år och av dem ska 218 152 till Västmanland. De som bara ska godkänna kan få tillbaka pengar redan i början av april.

Pappersdeklarationerna tar längre tid att trycka och distribuera och kommer därför senare. De skickas ut mellan den 15 mars och 15 april. En nyhet är att även de som får deklarationen digitalt får koder för godkännande om det inte finns bilagor att fylla i. Det innebär att de kan godkänna genom att ringa eller sms:a. Deklarationstjänsten öppnar den 14 mars.

– Men även den som får pappersdeklaration kan med en e-legitimation logga in och ta del av sin förifyllda deklaration digitalt på Mina Sidor redan från den 10 mars, säger Monica Rönnberg på Skatteverket i Västerås.

Deklarationstjänsten öppnar den 14 mars. Den som ska godkänna de förifyllda uppgifterna utan ändringar eller tillägg kan få sin eventuella skatteåterbäring redan den 5 eller 6 april. Det gäller om deklarationen godkänns utan ändringar eller tillägg i appen, e-tjänsten, med telefon eller sms senast den 30 mars.

– För den som bara ska godkänna kan det vara ett enkelt och snabbt sätt. Men glöm inte att kontrollera uppgifterna i deklarationen. Om en uppgift inte stämmer är det viktigt attkontakta den som lämnat uppgiften, till exempel arbetsgivare eller bank, så att de kan rätta den felaktiga uppgiften tillsdeklarationstjänsten öppnar den 14 mars. Det är en förutsättning för att kunna godkänna utan ändringar och få skattepengar i april säger Monica Rönnberg.

 

%d bloggare gillar detta: