Nyvalda kommunalrådet tänker lyssna på alla partier

Skinnskattebergs nyvalda kommunalråd, Ewa Olsson Bergstedt, SD, betonar att hon tänker lyssna på alla partier och eftersträva breda överenskommelser i politiken för kommunens bästa.

– Jag ser gärna konstruktiva samtal med alla partier, väl förankrade sakfrågor leder till bra beslut för Skinnskatteberg. Jag och SD har inga röda skynken gentemot några andra partier, säger hon till Fagersta Nyheter sent på måndagskvällen efter en något nervös dag då möjligheten fortfarande fanns att hon skulle röstas bort.

Detta eftersom det varit så många oväntade turer och vändningar om vilka som ska styra Skinnskatteberg ända sedan valet i höstas, där allt ställdes på ända sedan S och V förlorade makten samtidigt som Liberalerna inte längre blev största parti på högersidan.

Men efter sluten omröstning stod det klart att Ewa Olsson Bergstedt fick flest röster och därmed posten som kommunstyrelsens ordförande, tillika enda heltidspolitiker i Skinnskatteberg. Hon var glad och lättad efter mötet som satte punkt för ett halvårs osäkerhet.

– Jag vet att uppdraget innebär utmaningar framöver och ska göra mitt allra bästa på posten som kommunalråd. Det känns bra givet valresultat, som näst största parti i kommunen. Jag har kämpat in i kaklet för alla väljare som har lagt sin röst på oss.

Till fullmäktige sa Ewa Olssons Bergstedt i sitt tacktal att hon är öppen för dialog alla dagar i veckan och att hon förväntar sig att alla ska vara vuxna.

– Vi ska prata med varandra, vi ska komma framåt i den här kommunen och jag tror nog faktiskt att det kommer att funka om vi bara ger oss tusan på det.

%d bloggare gillar detta: