Hur kan Fagersta kommun bara stänga bollplanen för barnen som de byggt den för?

INSÄNDARE

Eftersom det är barmark på den nya fina sportarenan på Uggelbo hade flera barn i Västanfors sett fram emot att gå ner och spela efter skolan. Men det fick de inte för att fotbollsklubbarna ska använda den.

Fagersta kommuns ledning har hela tiden poängterat att planen är till för spontanidrott för att barn och ungdomar som inte är aktiva i någon klubb ska komma ut och röra på sig och ha roligt och att den inte är till för organiserad idrott. Men det är precis det som nu sker.

På kommuns hemsida står det att under våren 2023 med start i går kommer näridrottsplatsen i Uggelbo att nyttjas av föreningarna Västanfors IF FK och Fagersta Södra IK för organiserad idrott och att den tills vidare är uppbokad för organiserad idrott måndag-fredag eftermiddag/kväll. Vi var flera som undrade om det var ett för tidigt dåligt aprilskämt.

Gick ner för att titta på träningen men det var helt tomt och på Fagersta Södras sida står det att laget tränade i Norberg, så ingen använde ens den bokade tiden som är ända från klockan fyra till tio varenda vardagskväll.

Skulle gärna vilja veta vem på kommun som plötsligt bestämt att köra över politikernas beslut om att planen är till för allmänheten och att ingen förening ska kunna boka den. Men liksom när de började montera upp bollgranen vid stationen i Västanfors till första advent och sedan avbröt och plockade ner den igen till många barns stora besvikelse så är det väl ingen som vill ta på sig det här beslutet heller?!

Föräldrar till besvikna barn

%d bloggare gillar detta: