Därför har planen på Uggelbo stängts på vardagskvällar för spontanidrott

Skarp kritik riktas mot Fagersta kommun efter beslutet att stänga av den nybyggda allroundplanen på Uggelbo för spontanidrott alla vardagskvällar och istället bedriva organiserad träning där. Orsaken till beslutet är avsaknad av konstgräs på Fagerliden.

Kritiken grundar sig på att den politiska ledningen under lång tid tydligt klargjort att de tre allroundplanerna endast är till för spontanidrott utan att någon förening ska vara med och styra upp. Detta för att få fler barn att komma ut och röra på sig utan krav på prestation från någon ledare. När planen på Uggelbo stod klar i höstas blev den snabbt väldigt populär och användes ända tills snön kom.

När barnen skulle dit och spela efter skolan på måndagen fick de beskedet att planen tills vidare är uppbokad av Fagersta Södra och Västanfors IF mellan klockan 16 och 22 varje vardag. De gick hem igen men inget lag dök upp så planen stod oanvänd.

– Beslutet att tillfälligt nyttja näridrottsplatserna för föreningarnas barn- och ungdomsidrott grundar sig i att bytet av konstgräsplanen på Fagerliden inte kunde färdigställas under hösten 2022. Kommunen har avtal med föreningarna om spelbar plan på Fagerliden från och med 1 mars, säger föreningsutvecklare Jimmy Vahlstedt till FN.

– Hur länge vi kommer att erbjuda näridrottsplatserna för organiserad idrott beror på vädret, så fort tjälen släpper kommer det nya konstgräset på Fagerliden att installeras med beräknad tidplan en veckas arbete. Därefter kommer allt att återgå till det normala på näridrottsplatserna med endast spontan aktivitet.
Orsaken till att vi endast nyttjar Uggelboplanen är att de två övriga planerna är ospelbara på grund av tjocka lager med is. Vår bedömning är att det inte går att åtgärda utan att skada konstgräsmattan i nuläget.

%d bloggare gillar detta: