Bara ett parti i Fagersta deltog i demonstrationen mot Rysslands invasion av Ukraina

Det blev inte någon större uppslutning i den demonstration som anordnades i Fagersta på lördagen mot Rysslands invasion av Ukraina. Ett 30-tal personer deltog och endast ett politiskt parti, Liberalerna, syntes till.

Flera som FN pratade med på Brinelltorget hade väntat sig att minst ett par hundra personer skulle komma för att protestera mot kriget och utvisningsbeslutet av familjen Parinov. Men i det lite grådaskiga vädret stannade flertalet hemma.

– Jag hade väntat mig mangrann uppslutning från Fagerstas partier och inte minst från Socialdemokraterna, dom står ju nära ABF som ska ha en stor eloge för det här initiativet. Men inte en enda är här, dom kanske tycker att det drar lite kallt som i Brinells aula, säger en upprörd medelålders kvinna och tillägger:

– Jag är så arg och besviken att jag är på väg att spricka. Och var håller Vänstern hus som annars brukar gapa högt om världens orättvisor. Det här kriget drabbar ju även dom!

Demonstrationen inleddes med att Rikard Eriksson från arrangören ABF talade. Efter det höll Sergei Hoobrii, som är Ukrainare, ett tal på svenska. Sedan talade Kjell Söderberg, som har hjälpt ukrainare med svenska och annat i Hedemora. Tanja Hyving och Magnus Bohman från Liberalerna gjorde några inlägg och Oksana Poliakhova som bor i Norberg läste en dikt och sjöng på ukrainska. Elena Parinova avslutade demonstrationen.

%d bloggare gillar detta: