Kungen firar 50 år som statschef med besök i Västmanland

H.M. Konungen firar 50 år på tronen. På torsdag den 9 mars får Västmanland ta emot kungaparet. Nye landshövdingen Johan Sterte är värd för besöket där de bland annat får ta del av den fantastiska tekniska utvecklingen i länet de senaste 100 åren.

2023 är ett jubileumsår för Sverige. Kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen och det är 500 år sedan Gustaf Vasa valdes till Sveriges konung. Med anledning av jubileumsåret besöker kungen och drottningen samtliga 21 län i Sverige.

Under dagen kommer länets invånare att ges flera möjligheter att möta Kungen och Drottningen, till exempel under promenadstråk och övriga programpunkter.

– Det är med stor glädje vi välkomnar kungaparet till Västmanlands län och Västerås. Jag hoppas att många har möjlighet att delta i firandet längs gatorna och i konserthuset tillsammans med oss och andra representanter för länet, säger Johan Sterte, landshövding i Västmanlands län.

Kungaparet anländer med tåg till Västerås centralstation där landshövding Johan Sterte med fru tar emot. Hemvärnets Musikkår Västmanland leder kortegen mot Västerås konserthus. Jubileumsevenemanget i konserthusets stora sal startar klockan 10. Sedan följer ett späckat program under dagen.

%d bloggare gillar detta: