Vad är det symboliska med att ha fullt ljus här, Fagersta kommun?

INSÄNDARE

Är en av alla de som inte hade någon förståelse för Fagersta kommuns beslut att mörklägga Järnvägstorget i Västanfors och Brinelltorget i Fagersta under julmånaden då ljuset är som allra mest välkommet under vintermörkret.

Förklaringen att det var en symbolisk åtgärd vet man inte om man ska skratta eller gråta åt när kommunen dundrade på för fullt med svindyr el på andra områden som isbanorna, simhallen och så vidare. Och så kom det ju en elräkning som blev tio miljoner dyrare än beräknat.

Men när man nu ser det lysa på sommarsportarenan vid Paradiset undrar man förstås vart symboliken för kommunens elsparande tagit vägen. Sex starka lampor lyser upp planen som inte går att använda än på länge eftersom den är täckt med flera centimeter tjock is.

Man kan ju undra om det inte hade varit bättre att göra tvärtom – att ha låtit sprida lite julstämning på de båda torgen men väntat med att tända dessa lysen tills det går att använda planen om någon månad eller så.

Paradisarn

%d bloggare gillar detta: