Nu rullar de nya tågen på Bergslagspendeln

Nu ersätts Tåg i Bergslagens äldsta X14-tåg med helt nya, moderna dubbeldäckare. På torsdagen sattes de två första av sju beställda ER1-tåg i trafik på Bergslagspendeln mellan Västerås och Ludvika.

De nya tågen består av fyra vagnar med 333 sittplatser, plus 24 fällbara stolar. Salongerna är luftiga, entréerna har gott om utrymme och insteg i nivå med plattformen gör det enkelt att stiga på och av och med avsevärt högre komfort och gott om plats.

De nya tågen är anpassade för pendlare. Det blir enklare att arbeta ombord med bättre wifi, dubbla eluttag vid varje säte, ställbara bord och läslampor. På tågen finns även en allergivänlig avdelning, en lugn avdelning och en särskild avdelning för den som reser med djur, uppger Tåg i Bergslagen.

Resterande tåg kommer att levereras löpande under första halvåret, och efter sommaren ska samtliga gamla X14-tåg att ha ersatts.

%d bloggare gillar detta: