Julia Engström slutar på Fagersta-Posten

Fagersta-Posten måste se sig om efter en ny chefredaktör efter att Julia Engström sagt upp sig för att bli nyhetschef på Falu-Kuriren.

Julia Engström började sin journalistbana på Sala Allehanda för tio år sedan och gick därefter till VLT, där hon på distans ansvarade för nyhetsarbetet på de tre lokaltidningarna i Köping, Sala och Fagersta.

När Bonnier köpte det hårt ekonomiskt trängda Mittmedia 2019 ansåg man att det inte fungerade optimalt med arbetsledning på avstånd och med ansvar för flera tidningar. De små lokaltidningarna i länet återfick därför tjänsterna som chefredaktör efter sex år. Julia Engström fick uppdraget i Fagersta. Efter tre och ett halvt år väljer hon nu att gå vidare och har fått tjänsten som nyhetschef på den betydligt större Falu-kuriren.

– Det har varit härliga och lärorika år med reportrarna och med Fagersta-Posten. Jag är hedrad över att ha fått förtroendet att leda tidningen den här tiden, och stolt över den journalistik och det arbete vi har gjort. När tjänsten på Falu-Kuriren dök upp kände jag att jag var redo att gå vidare och prova något nytt. Lokaljournalistiken är bland det viktigaste och finaste jag vet, därför är jag glad att få fortsätta arbeta med och utveckla den, säger Julia Engström till Fagersta Nyheter.

%d bloggare gillar detta: