Epiroc verkar ha dålig koll på vad Fagerstabor tror om ingenjörer

INSÄNDARE

”Bilden många har är att det är ett smutsigt jobb på ett verkstadsgolv. Den stereotypa bilden vill vi bryta igenom”, säger Epirocs kommunikatör i en intervju i fp om ingenjörsyrket.

Som gammal infödd Fagerstabo som förkovrat mig i vuxen ålder har de flesta jag känner alltid haft en helt annan uppfattning om yrket, att en ingenjör för det mesta är någon som studerat sig till ett jobb där den inte står på ett skitigt verkstadsgolv utan sitter på ett kontor och utför sitt jobb med besök i produktionen emellanåt. Samma sak om den är ingenjör inom till exempel NVK, då står man inte i diket och gräver, inte ens som forna tiders 25-öresingenjör från fackskolan.

Men det är bra att kvinnor uppmanas att studera teknik och välja jobb inom industrin där lönerna är högre och det finns bra utvecklingsmöjligheter. Men det kräver också att männen tar sitt ansvar och delar på föräldraledigheten och vården av barnen när de är sjuka.

Ingenjör i fabriken bredvid

%d bloggare gillar detta: