Ewa Olsson Bergstedt, SD, får fortsatt förtroende som kommunalråd

Allt talar för att Sverigedemokraten Ewa Olsson Bergstedt får förnyat förtroende som kommunalråd i Skinnskatteberg när fullmäktige ska rösta om det på måndag.

I ett pressmeddelande på måndagen säger SD, Liberalerna och Centern att det har varit åtskilliga samtal, både till höger och vänster sedan nyår och att resultatet har blivit att de tre partierna har beslutat att återuppta samarbetet. Och att på nästkommande möte med kommunfullmäktige kommer Ewa Olsson Bergstedt åter att föreslås som kommunstyrelsens ordförande.

Efter all politisk turbulens i politiken är det åter dags för omröstning om vem som ska styra Skinnskatteberg de närmaste fyra åren. Efter valet lanserades liberalen Gabriel Andersson som nytt kommunalråd efter att de borgerliga tillsammans med SD blivit större än S och V.

Men eftersom SD hade blivit största parti på högersidan lanserades förslaget om 1,5 kommunalråd där L och SD skulle ha varsitt på 75 procent. Det vägrade S och V att gå med på och fick med sig Moderaterna. L backade då ur och gick i opposition och lösningen blev att Ewa Olsson Bergstedt valdes tillfälligt till kommunalråd fram till på måndag.

Enligt uppgifter till FN kommer vänsterblocket att presentera en motkandidat, men de går ännu inte ut med vem det är. De behöver Moderaternas stöd för att få majoritet, men med tanke på den oenighet som funnits mellan dem i alla år är det inte troligt att de får det. Om M lägger ner sina röster vinner Ewa Olsson Bergstedt omröstningen.

%d bloggare gillar detta: