Vi prioriterar Bergslagspendeln där de flesta åker

INSÄNDARE

Hej Vivi. Vi skulle vilja, precis som du skriver, att fler väljer att ta tåget. Du är en ambassadör för tågåkandet, det är vi tacksamma för. Det skriver Maja Rapp, vd för Tåg i Bergslagen AB, i ett svar på Vivi Båvners öppna brev om den kraftigt minskade tågtrafiken förbi Karbenning.

Tyvärr kommer vi inte kunna ge dig några annorlunda svar, vi kommer att minska vår trafik på linjen ”Godsstråket”. Vi har under flera år trafikerat linjen med fyra till fem avgångar i vardera riktning men inte sett den positiva utveckling av resandet som vi hade hoppats på. På vissa av våra avgångar saknar vi helt resenärer eller har ett par resenärer under vissa sträckor. Det leder till en väldigt kostsam trafik.

Våra ägare, regionerna Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Örebro är eniga om att trafiken ska nå fler och därför koncentreras till stråk med fler invånare och där fler väljer att ta tåget. Vi följer våra ägares plan och prioriterar våra resurser där de utnyttjas. Att vi minskar trafik på linjen ”Godsstråket” möjliggör att vi kan köra mer trafik på linjen ”Bergslagspendeln”.

Maja Rapp, Tåg i Bergslagen AB

%d bloggare gillar detta: