Djup konflikt efter att kommunal chef klassats som säkerhetsrisk

Den ena striden hinner inte lägga sig i Skinnskatteberg förrän nästa bryter ut. Nu är två chefer i kommunhuset i så allvarlig konflikt med varann att extern hjälp tas in för att försöka lösa situationen som beskrivs som ett arbetsmiljöproblem.

Bakgrunden är att den ene chefen på kommunens tekniska förvaltning har blivit fråntagen sin säkerhetsskyddsklassning av säkerhetsskyddschefen David Lugnet, och kan inte längre utföra sitt arbete, uppger P4 Västmanland. Båda inblandade har anmält den andra för kränkande särbehandling.

Den chef som blev fråntagen sin befogenhet anklagas för att ha visat ”ett synnerligen opassande sätt gällande pålitlighet och lojalitet mot organisationen”. David Lugnet vill inte kommentera sitt beslut.

Nu blir det kommunalrådet Ewa Olsson Bergstedts uppgift att se till att konflikten blir löst så att arbetet kan återgå till det normala i Skinnskattebergs kommun, där man redan har nog med problem genom att både kommunchefen och ekonomichefen sagt upp sig. Hon har fått i uppdrag av personalutskottet att söka extern hjälp för att hantera situationen inom teknik och service.

Dessutom är det oklart vem som ska styra Skinnskatteberg de närmaste fyra åren, efter att nuvarande kommunalrådet bara valts till i mars då fullmäktige ska göra en ny omröstning i frågan. S och V ville före jul att Lena Lovén Rolén, S, skulle vara fortsatt kommunalråd trots att högerblocket är större.

%d bloggare gillar detta: