Jörgen Bergströms Audi Quattro framröstad som årets klassiker

Fagerstabon Jörgen Bergström är en hängiven anhängare av klassiska bilar. Nu har hans Audi Quattro belönats med priset för årets klassiker i Sverige.

– Jätteroligt. Jag har haft bilen i 19 år och det här är ett kvitto på att jag hållt den i fint skick, säger han om utmärkelsen.

Det är tidningen Klassiker som anordnar tävlingen där Jörgen Bergströms välvårdade exemplar kammade hem flest röster av årets samtliga kandidater. Det är Jörgen Bergströms tredje Quattro och han slog till när den blev till salu 2004 även om han tyckte att den var väldigt dyr.

”När jag köpte den var den i ett bra grundskick. Men någon gång hade delar av den lackats om med taskigt spackel så förardörren och vänster framskärm hade fått knottror. Vi hade en alldeles förträfflig billackerare här i Fagersta så han kunde lackera om bilen partiellt och matcha färgen på resten av karossen. Jag har även bytt grenrör, annars har jag i princip bara förvaltat den”, säger Jörgen till Klassiker.

Han har visat upp bilen på en hel del träffar och utställningar och den drar till sig mångas blickar. Och nu har den ökat ännu mer i värde, men hur mycket är egentligen inte intressant för honom.

– Jag kommer ändå aldrig att sälja den, säger Jörgen till FN.

Läs mer om bilen här:

https://www.klassiker.nu/arets-klassiker/audi-quattro-ar-arets-klassiker?fbclid=IwAR3D0LV7l0GfqzNg5uXg4CF3hs3OjtoZzhMRCwcLtRNjlLcM_OCqXFUX1Jo

%d bloggare gillar detta: