FAIK till avgörande match i play off efter rysare inför 528 åskådare

Fagersta AIK vann den andra omgången mot IFK Munkfors med 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0) inför 528 åskådare efter en gastkramande kamp där Anton Sohlin satte segerpucken knappt tre minuter in i förlängningen.

Dennis Gustafsson gav hemmalaget ledningen efter drygt nio minuter vilket stod sig första perioden ut. Fem minuter in i den andra ökade Henrik Lundberg på till 2-0. Ett par minuter senare kunde Munkfors reducera, men bara 29 sekunder senare satte Nik Unuk 3-1.

När drygt halva matchen var spelad reducerade gästerna igen och det blev en nervös fortsättning för den stora publiken. FAIK lyckades länge hålla emot och skapade även flera chanser att öka på ledningen, men med två minuter kvar kvitterade Munkfors.

Efter 2:44 in i förlängningen blev det stort jubel då Anton Sohlin gav hemmalaget segern och bäddade för en tredje och avgörande match på Fagerliden i morgon.

%d bloggare gillar detta: