Fullmäktige i Fagersta testar vilken lokal de ska ha möten i

Efter flera år med sammanträden i Lindgården undersöker Fagersta kommun nu vilken lokal de ska hålla till i framöver. Partierna är splittrade om vilken som är det bästa valet.

Under flera decennier sammanträde fullmäktige i Folkets hus B-sal, men efter missnöje med knarrande golv och dålig akustik flyttade man till Lindgården, där det fungerat bra även med åhörarnas placering och webbsändningen.

Men för att slippa hyreskostnaden och istället använda en egen lokal flyttades sammanträdena till Brinellskolans aula. Det fungerade också bra frånsett att några politiker klagat på att det drar kallt.

Därför har man testat de tre lokalerna sedan november och nu ska partierna få säga sitt om vilken de föredrar. De politiker som FN talat med säger att Lindgården är bäst, men att det ju går att ta på sig en tröja om man vill vara gratis i Brinells aula. Några, framför allt inom Vänstern, föredrar Folkets hus B-sal, som har renoverats, men har en mörk parkering och dyster entré på baksidan av huset.

%d bloggare gillar detta: