16 miljoner till bredband i norra länsdelen

Nästan 1,3 miljarder kronor är nu fördelade i bredbandsstöd i Sverige. Totalt handlar det om 384 projekt och 33 867 byggnader runt om i landet som kommer att få möjlighet att ansluta sig till snabbt bredband. De tre kommunerna i norr får 16 miljoner.

Fagersta får 6,3, Norberg 7,3 och Skinnskatteberg 2,4 miljoner. I Fagersta går pengarna till två projekt. Open Infra MidCo AB får 4 miljoner kronor för totalt 196 byggnader, varav 110 fritidshus. Skanova AB får 2,3 miljoner kronor för totalt 76 byggnader, varav 36 fritidshus.

– Vi ser att fler aktörer har fått bredbandsstöd i år och att alla aktörer har lagt ner mycket tid för att kunna skicka in bra ansökningar och bidra till att hela Sverige får snabbt bredband. Vi ser fram emot att följa och följa upp projekten de kommande åren, säger Jenny Wilke-Blanck, chef för enheten för tilldelning på Post- och telestyrelsen.

Regeringen aviserade nyligen att ytterligare 600 miljoner kronor ska fördelas i bredbandsstöd i år. Det innebär att det blir totalt 1,3 miljarder kronor i bredbandsstöd år 2023.

%d bloggare gillar detta: