Ungdomar med EPA-traktor erbjuds sommarjobb inom Fagerstas äldreomsorg

Fagersta kommun erbjuder tio ungdomar med egen EPA-traktor sommarjobb inom äldreomsorgen. Det är ett nytt initiativ för att erbjuda sysselsättning samtidigt som arbetsinsatserna behövs.

”Är du sugen på sommarjobb men kanske inte har åldern inne för ett ordinarie sommarjobb inom äldreomsorgen?
Då kan vi erbjuda dig ett lite annorlunda sommarjobb där du tillsammans med din EPA-traktor utför ett av världens viktigaste jobb!”, skriver Fagersta kommun om arbetet som vårdbiträde inom hemtjänsten med anpassade arbetsuppgifter och schema. De egenskaper som värderas är personlig mognad, serviceinriktad och gott omdöme.

”Uppdraget innebär att du åker hem till våra äldre och hjälper dem med inköp, bädda sängen, diska, fixa frukost eller bara vara social och ta med dem ut på promenad eller liknande. Du kommer inte att utföra några omvårdnadsuppgifter och du kommer att få en egen handledare som vägleder och stöttar dig under hela perioden”, påpekar socialförvaltningen.

Eftersom hemtjänsten sträcker sig över ett stort område behövs en egen EPA-traktor att transportera sig i och godkänt körkort. Varje person arbetar totalt fem veckor. De får introduktion i verksamheten innan de börjar sin tjänst och kommer också att delta i kommunens stora introdag.

”Vi har inget krav på utbildning då vi räknar med att en stor del av er som söker har en pågående utbildning. Men vi vill att du är ansvarsfull, håller tider och tar ditt uppdrag seriöst. Och självklart är det viktigt att du tycker om människor och trivs med sociala kontakter”, framhåller kommunen.

%d bloggare gillar detta: