Snart slutåkt efter den sämsta issäsongen på år och dar

I början på 70-talet var Västanfors ett av landets bästa bandylag, men under slutspelen drabbades man av att vårvädret gjorde isen mjuk och ibland ospelbar. Nu är säsongen snart slut efter värre problem än någonsin. Bara de yngsta kan använda planen.

Konstfruset var nödvändigt för att kunna komma igång i tid på höstarna och ha is kvar även efter februari. Ett enormt arbete drogs igång för att få ihop pengar till kylanläggningen, företag ställde upp och medlemmar i föreningen la ner ett stort arbete på att jämna ut planen innan kylrören lades på plats och svetsades ihop.

Nästan 50 år höll anläggningen och fungerade oftast pålitligt även om den gick på nåder den sista tiden då risken för ett farligt ammoniakläckage blev allt större för varje år. Hösten 2021 var det premiär för den nya 20-miljonersanläggningen. Men det blev inte som man tänkt sig.

Efter diverse inkörningsproblem under förra säsongen och diverse åtgärder under sommaren trodde dock både leverantör, NVK och Västanfors IF att problemen var ur världen och att man skulle kunna ta emot allsvenska lag för spel på fin is. Men problemen har fortsatt att hopa sig med djupa, långa sprickor och nu återstår endast en match, som eventuellt kan spelas på IP på lördag.

Som tur är håller isen för de yngsta spelarna, som gläds åt att få åka skridskor och träna. Och nästa vecka är det sportlov innan kylanläggningen slås av för den här säsongen.

Foto: Jörgen Hjerpe

%d bloggare gillar detta: